BLOGG FRÅN 2014-2016

JULTÄVLING!!! Va med och tävla om en korg fylld med diversa krämar, strumpor, lack och annat smått och gott. Gilla och dela vidare. Jag kommer att välja en utav er som gillar FOTSTÄLLET MED MASSAGE facebook sida i vecka 50. Korgen hämtas av vinnaren på salongen på Bögatan 47.

AJAJAJ Min telefon är tillfällig trasig. Jag har skickat in den på reparation!!!!

HEMBESÖK Ont i rygg? smärtor? Nu tar jag mig hem till dig och gör följande behandlingar:

  • Medicinsk fotvård

  • Sittande massage

  • Öronakupunktur

Sittande massage tar 30 min och kostar som en halvkroppsbehandling. Öronakupunktur tar ca 30-40 min och kostar som en behandling på salongen + 100 i avgift. Gäller hembesök inom Göteborg. Hembesök utanför Göteborg, ta kontakt för info.

MJUKA FÖTTER!

Vill ni ha fötter mjuka som babyhud? Kom inom min klinik på Bögatan och unna dig en avkopplande skön stund. Deluxe Pedikyr-behandlingen består av ett varmt fotbad, klipp/fil av naglarna, ev lacka de, fotskrubb,(tar bort död hud under fötterna) avslutar med lyxig olje-massage och inpackning i varma handdukar

PÅSK!

Överraska dina nära och kära med ett presentkort. Kom inom Fotstället m.m. på Bögatan 47.

ENBART FÖR DIG SOM KUND HOS FOTSTÄLLET M.M!!!

VINN 2 OLIKA PÅSKÄGG FYLLD MED FOTVÅRDSPRODUKTER. A: Deluxe pedikyr paket. Består av produkter (till värde av 550,)- och påskgodis m.m. B: Medicinsk fotvårdspaket. Består av produkter (till värde av 400,-) och påskgodis m.m. SKRIV DITT NAMN OCH TELEF./MOBILNUMMER Dragning sker onsdag den 1 april 2015. En vinst per kund. Hämtas på Fotstället m.m. på Bögatan 47.

INFO OM MASSAGE FÖR DIG SOM VÄNTAR BARN!

Grattis! Till Ditt växande lilla barn i magen! Att massera gravida har länge varit något som många varit försiktiga med, ja till och med undvikit. Men idag är det inte så.. Kanske det t.om är så att gravida behöver massage mer än andra! Massage är ett av de bästa sättet att minska stress och ängslan i mammans kropp. Kroppshållningen förändras och tyngdpunkten förskjuts framåt pga den växande magen och brösten blir större och tyngre. Detta påverkar alla muskler i kroppen som blir spända och trötta. Dessutom mjukas leder och ligament upp pga hormonerna. Det är ju en stor omställning för kvinnan när hon blir gravid. Både anatomiskt, fysiologiskt och dessutom biologiskt. Tidigare trodde man att massage inte var bra pga oxytocinet startar förlossningen och amning. Och att det då kunde ske en för tidig födsel. Forskning visar att det är tvärtom!! Försök har bl.a gjorts på råttor, vilket visar även att oxytocinets lugn inverkar på bl.a sänkning av blodtryck, sänkta nivåer stresshormon och minskad smärtkänslighet. Mamman blir lugnare, och stress är ju en av anledningarna till för tidig förlossning! Dessutom stimuleras tillväxten! Matsmältningen, framförallt näringsupptag och inlagring av näring blir effektivare samt att blodgenomströmmningen ökar. Man får mindre kramper, färre depressioner, även efter Förlossningen, mammorna hade lägre halt av stresshormoner i blodet, mindre smärta under förlossningen. och kortare förlossningstid är några effekter som påvisats i studien från Touch Research Institute i Miami. Massage av gravida kvinnors fötter har också visat sig leda till fler fosterrörelser! Allt detta är ju bara hälsosamt!! I alla trimesters är det viktigt att sammankoppla med babyn. Därför masserar jag lätt magen, håller, och senare i graviditeten "gungar" jag babyn. Att få massage av sin mage/babyn tycker mammorna är skönt. Jag frågar alltid innan vad som är ok för Dig!! I början jobbar jag enbart energimässigt på fostret, (dvs håller). Babyn ligger väl skyddad i fostervattnet och tycker dessutom väldigt mycket om beröring! I första trimestern kan man jobba i stort sett som vanligt, om kvinnan är van att få massage. Från v.13-14 ger jag massage liggande på sidan, på bänken med stöd mellan benen, under mage och armar och huvudet. Att mamman ligger på sidan gör att det inte blir för stor belastning på ländryggen, som redan får ta mycket då kroppshållningen förändrats.

GE BORT ETT PRESENTKORT!

Kom ihåg att ge till nån DU tycker om! Det finns presentkort i Face-Lift och valfri halvkroppsmassage samt söta vårkort till vaxning m.m. Gilltigt i 12 månader ifrån inköpsdatum.

VÄRKANDE FÖTTER?

Står och går DU mycket på hårda underlag/golv? Har DU problem med förhårdnader under fötterna? Passa på att unna dig. Det är DU värd!!

HÄRLIG MASSAGE OLJA TILL HELA KROPPEN!!

KLINTA MASSAGE-LJUS Ekologiska klinta massageljus nu inne till försäljning. Otroligt lyxigt produkt som kan användas till att mjuka upp båda leder,muskler och gör att huden blir len och smidig. Finns i otalliga dofter, men har valt ut tre olika. Har valt att använda oljan i Deluxe Pedikyr behandlingen!

PRAKTISK EKOLOGISK SESAMOLJA-UNDERBAR!!

EKOLOGISK KALLPRESSAD SESAMOLJA, CREAROME. En halvfet olja som uppskattats som hudolja och massageolja i många kulturer sedan årtionden. Sesamolja har en lugnande och skyddande effekt på huden och passar alla hudtyper. Bra vid torr hårbotten och vid mjäll. Även god som matolja. En helt otrolig mångsidig produkt. Den mest populära oljan som jag använder på kunder under massage-behandlingar. Doften är nöytral och därför gillar många just denna produkt. Rekommenderas!

Behöver ditt företag massage? fotvård? Passa på att boka tid via: www.bokadirekt.se

Morsdag den 29 maj. Kom nu ihåg att köpa nåt unikt till mor. Specialerbjudande: Köp av presentkort på valfri behandling 10 %rabatt. Uppge kod mor16 vid köp. Sista inköpsdatum: 25 maj 2016. Gilltighetstid t.o.m. vecka 25 (mittsommarveckan)

Om du vill boka hos mig i lugn och ro och kolla vilka tider som finns, kan du göra det nedan.: klicka här;

Nageltrång. (unguin incarnatus)'

När nageln (främst stortånageln) växer ner i huden eller, mindre vanligt, framför nageln. Nageltrång orsakar även ofta att svallkött uppkommer vid sidan av nageln på hyn. Nageltrång blir ofta infekterade vilket resulterar i varbildning. Nageltrång kan vara medfött eller uppstå vid skada, i vissa sällsynta fall kan det även vållas av att man konstant använder för små skor eller strumpor. De flesta klarar sig genom att regelbundet klippa naglarna på ett särskilt sätt (klippa rakt och låta nageln vara relativt lång, inte klippa ner i kanterna) I mera komplicerade fall gör man en liten operation. (Bland de icke-kirurgiska metoderna att behandla nageltrång finns även kompress med alsolsprit, väteperoxidbehandling samt behandling med läkemedel som Fucidin, Sorbakt eller Microcid mot eventuell infektion.) För att tvätta områden rekommenderas ofta att man borstar med en mjuk borste med tvål två gånger om dagen, vilket ska ta bort smuts och var. En mer permanent lösning är Königs operation. Denna operation görs vanligtvis med lokalbedövning på till exempel vårdcentraler. Man skär/klipper bort den del av nageln som växer in i huden, vanligtvis den ena eller andra sidan, helt ned till roten. Man försöker att också ta med denna bits nagelbädd, så att nageln blir smalare när den växer vidare, och inte växer ut och orsakar fler problem. Vid behov skärs även en del infekterad hud med eller utan svallkött bort vid operationen. I vissa fall kan en nageltrångsoperation orsaka mer svallkött, vilket då kan påtvinga ännu en eller fler operationer. Man brukar sy ett eller ett fåtal stygn vid operationen för att motverka bildningen av svallkött under läkningen. Jag brukar behandla nageltrång på detta sättet: -försöka "lirka" försiktigt och lyfta up nageln ( hos vissa kan detta göra väldigt ont, så därför rekommenderar jag att du lägger på *EMLA hemma innan du kommer till mig på behandling) -tvättar mycket med alsosprit -sedan lägger jag *sorbakt mellan hyn och nageln, så att nageln inte förtsätter skava ner i nagelbädden - ibland lägger jag på * Aloe Vera Gelly på hyn runt om - svalkande effekt. - Om det är ett allvarligare nageltrång med mycket var och större sår, läggs täckande bandage runt, så att det inte ligger öppet. - ibland sätter jag på en *tubifoam som skydd. *Emla är ett lokalbedövningsmedel som kan användas på både barn och vuxna och som går att köpa receptfritt på apoteket. Läggs på 1 timma innan påbörjad behandling för störst effekt! * Sorbact är ett bakteriehämmande och ett sterilt väv/bandage, som inte fäster sig i hyn under läkningen. Och den gör så att såret läks snabbare. Används ofta på sjukhus. * Aloe Vera Gelly ger en svalkande, lugnande effekt på hyn. * Tubifoam är ett rör-formad materiale av mjukt skumgummi som jag klipper till i rätt storlek. Skyddar & avlastar.

På grund utav Forever livings policy har jag (oberoende aloe vera försäljare) nu tagit bort alla priser på mina aloe vera produkter. Ta kontakt för prisuppgift! Aloe Heat Lotion passar perfekt nu i kylan...en värmande kräm på ömma, stela leder och muskler.

TÄVLINGSDAGS TILL JUL Uppge din e-post och skriv varför just du förtjänar vinna en medicinsk fotvårdsbehandling hos Fotstället m.m NB! Presentkort värde 500,- Dragning sker under julhelg, så se till att uppge rätt e-post adress! Hämtas:Bögatan 47 från och med den 7 jan 2016.

FARSDAG den 8 november.

Fira far med att köpa presentkort!!

1 oktober och rosa bandet kampanj går igång igen även hos mig. Jag upmanar alla mina kunder att vara med. Stöd kampen emot bröstcancern. Min farmor dog av just bröstcancer, så jag känner väldigt stärkt för att vara med och bidra. Säljer därför i hela oktober eller så långt jag har denna vara kvar, rosa "glitter" duschgel från barnängen till 15:- kr/styck, varpå 5 kr:- går direkt till cancerfonden.

Hjälp mig att bli bättre på mitt jobb. Kom med synpunkter på vad DU tyckte var bra, vad som var mindre bra hos Fotstället m.m. Svara på frågorna nedan. Kopiera. Skicka den till: solfrid@fotstallet.se

  1. Vart fick du info om Fotstället m.m?

  2. Tycker du att det är lätt att hitta hit? Om ja/nej, berätta varför!

  3. Vad tycker du om mitt erbjudande av produkter?

  4. Vad tycker du om behandlingen?

  5. Vad tycker du om priserna på behandlingen?